Transport ilegal de lemn depistat în trafic, la Clit

Marți, 19 aprilie 2022, în jurul orei 16:34, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit pentru control autoutilitara Iveco care se deplasa pe DN 2E, pe raza satului Clit, comuna Arbore, autoveehiculul fiind încărcat cu material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii.

S-a procedat la verificarea autovehiculului în cauză în aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu există aviz de însoțire pentru materialul transportat, respectiv lemn rotund rășinoase.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificați 4,273 metri cubi material lemnos.

Cantitatea de 4,273 metri cubi material lemnos în valoare de 2.495 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional confom art. 19 din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 2.000 lei.
Mai nouă Mai veche