Un minor s-a răsturnat cu o mașină furată pe drumul Grănicești - Șerbăuți. Două persoane au fost rănite

Marți, 19 aprilie 2022, la ora 18.30, Adrian Ș., de 16 ani, împreună cu Roberto M., ambii din Botoșănița Mare, comuna Calafindești, au mers la prietenul lor Claudiu V., din Grănicești, care se afla singur la domiciliu. Într-un moment de neatenție al gazdei, Adrian Ș. s-a urcat la volanul autoturismului Audi care îi aparține tatălui gazdei, împreună cu Roberto M., și au plecat spre comuna Șerbăuți. În timp ce conducea pe DJ 178B, minorul nu a adaptat viteza la un drum acoperit cu pietriș, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui Adrian S. care a fost diagnosticat cu „politraumatisme, contuzii umăr și coloană” și a lui Roberto M., diagnosticat cu „traumatism toracic”, ambii fiind transportați la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale de specialitate.

Minonrul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a procedat la verificarea în bazele de date, rezultând faptul că minorul acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,conducere autovehicul fără permis de conducere”, „vătămare corporală din culpă” și „furt în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche