Un șofer beat de BMW a luat-o razna când a văzut echipajul de poliție, la Preutești. A lovit o mașină, a intrat în șanț încercând să fugă. Polițiștii i-au spart geamul mașinii ca să îl oprească

Luni, 25 aprilie 2022, la ora 04:15, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Preutești au fost sesizați despre faptul că conducătorul unui autoturism BMW se află sub influența alcoolului. Polițiștii s-au deplasat în direcția indicată, pe drumul comunal din imediata apropiere a unui club din Preutești, iar în dreptul unei locuințe a fost identificat autoturismul BMW albastru.

La vederea echipajului de poliție, conducătorul autoturismului BMW a încercat să se sustragă controlului și a intrat în coliziune frontală cu intenție în autoturismul Audi. Ulterior, conducătorul autoturismului BMW a mers în retur aproximativ 10 metri și a intrat într-un șanț, lovind gardul împrejmuitor al grădinii locuinței lui Constantin D.

Conducatorul auto a fost somat verbal de mai multe ori să coboare din autoturism, dar acesta a refuzat, ambalând motorul pentru a ieși din șanț și a fost nevoie de spargerea geamului portierei stânga față pentru extragerea acestuia din autoturism.

Ambele autoturisme au suferit avarii.

La volanul autoturismului BMW a fost identificat George M., din Bogdănești, iar pe scaunul din dreapta față se afla pasagerul Ionuț B.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”.
Mai nouă Mai veche