Un șofer beat la volan a provocat un accident rutier, la Fântânele

Duminică, 10 aprilie 2022, la ora 12:00, patrula de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza comunei Fântânele, județul Suceava, a fost sesizată prin intermediul 112 despre faptul că un conducător auto aflat în stare de ebrietate a acroșat cu autoturismul o altă mașină care staționa regulamentar pe marginea drumului. 

La fața locului au fost identificate două autoturisme Opel care prezentau avarii și se aflau pe sensul de deplasare dinspre Fântânele spre Bănești.

La volanul autoturismului vinovat de producerea evenimentului rutier a fst identificat Petrică R., de 62 de ani, din Fântânele. În imediata apropiere a autoturismului care a fost acroșat a fost indentificat proprietarul Vasile V.,  de 33 de ani, din Volovăț.

În urma verificării actelor prezentate de conducătorul auto Vasile V. s-a stabilit că autoturismul care îi aparține avea ITP și RCA valabile.

S-a procedat la interogarea bazei de date și pentru autoturismul condus de Petrică R., ocazie cu care s-a stabilit că acesta avea ITP expirat din 17 noiembrie 2021 și nu avea RCA valid.

Cu ocazia verificării bazelor de date ale Poliției Române s-a stabilit că cei doi conducători auto posedă permise de conducere valide.

La sediul Poliției Municipiului Suceava s-a procedat la testarea conducătorilor auto. În cazul lui Vasile V. a rezultat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul conducătorului auto Petrică R., la ora 12:58, a avut o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea lui Petrică R. la Spitalul Judeţean de Urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Petrică R. a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017 și O.U.G.195/2002.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche