Hoațele din Dornești care i-au furat toți banii unui bătrân din Rădăuți au fost arestate preventiv

În cursul zilei de luni, inculpatele Marinela Bogdan, Ancuța Pleșca și Ramona Pleșca, toate din comuna Dornești, au fost prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Având în vedere probele administrate în această fază procesuală, judecătorul a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpate.

Cele trei inculpate au fost escortate la arestu IPJ Suceava, iar dosarul urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Rădăuți.

Cele trei femeie au fost reținute sâmbătă, 9 aprilie 2022, după ce i-au furat banii din locuință unui bărbat de 83 de ani din Rădăuți. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că la ora 14.40, bărbatul a primit în locuință trei persoane de sex feminin ce i-au cerut alimente și apa. Profitând de neatenția persoanei vătămate, femeile i-au sustras dintr-o borsetă aflată în dormitorul locuinței suma de 4.000 lei.

Cele trei suspecte au fost indetificate în apropiere. În urma controlului corporal și al bagajelor efectuat asupra celor trei femei a fost identificată suma de 4.000 lei. În urma efectuării controlului corporal, asupra Ramonei Pleșca, de 31 de ani, în lenjeria intimă, a fost identificată suma de 1347 lei. Fiind efectuat controlul bagajului aparținând Marinelei Bogdan, de 33 de ani, respectiv o sacoșa de culoare verde, sub mai multe obiecte de îmbrăcăminte uzate și alimente a fost găsită suma de 2.669 lei. Sumele de bani au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, au fost extinse cercetările cu privire la încă cinci fapte de furt calificat cu același mod de operare, înregistrate în perioada 2020-2022.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche