VIDEO Slujbele de Paști vor fi supravegheate de peste 120 de pompieri

Zilnic, peste 120 de pompieri militari suceveni vor fi prezenți la datorie, în perioada sărbătorilor pascale, în scopul asigurării intervenției prompte în cazul producerii unor situații de urgență.

Având în vedere că urmează o perioadă de minivacanță, prilejuită de sărbătorirea Învierii Domnului, în vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Bucovina” al județului Suceava a luat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

În Noaptea de Înviere, pompierii militari suceveni vor desfășura misiuni de asigurare și recunoaștere cu caracter preventiv, în apropierea a peste o sută de unități de cult din județ, pentru un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

Reamintim recomandarea adresată personalului clerical de a efectua un control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror posibile surse de iniţiere a unui incendiu.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi gestionat prin intermediul echipajelor SMURD, disponibile permanent, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate, la unităţile spitaliceşti.

Misiunile pompierilor militari sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Este foarte important ca normele de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşurile de cult şi măsurile de protecţie la foc să fie respectate întocmai, iar organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor să fie la un nivel corespunzător.


În acest sens, amintim câteva reguli care trebuie cunoscute şi respectate:
  • aprinderea lumânărilor de către enoriaşi se va face în locurile stabilite şi amenajate, amplasate la distanţă corespunzătoare de elemente combustibile din interiorul bisericii. Permanent, o persoană desemnată va supraveghea focurile din sobele lăcaşurilor de cult (unde este cazul), precum şi stingerea lumânărilor căzute sau consumate;
  • este interzisă folosirea instalaţiilor electrice de iluminat cu defecţiuni sau improvizaţii, precum şi suprasolicitarea acestora. La tablourile electrice de distribuţie se vor folosi numai siguranţe calibrate. De asemenea, este interzisă utilizarea pentru încălzire a aparatelor de tip radiator, reşou sau a altor improvizaţii;
  • în funcţie de suprafaţa construibilă, lăcaşurile de cult vor fi dotate cu mijloace de primă intervenţie şi menţinute în stare de funcţionare. Pe timpul slujbelor religioase, accesul credincioşilor va fi limitat la capacitatea lăcaşului de cult. De asemenea, uşile de pe căile de evacuare vor fi poziţionate deschis;
  • acolo unde enoriaşii vor fi prezenţi în număr mare, slujbele religioase se vor savârşi în aer liber, pentru evitarea supraaglomerării;
  • personalul desemnat pentru organizarea şi desfăşurarea ceremonialului religios va fi instruit asupra respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi a evacuării credincioşilor în situaţii de urgenţă;
  • personalul din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă va fi angrenat în acţiuni de prevenire şi stingere a incendiilor pe perioada sărbătorilor pascale;
  • nu în ultimul rând, căile de acces pe toate laturile obiectivelor vizate vor fi eliberate și asigurate, pentru o intervenţie eficientă a autospecialelor pompierilor militari.
Menționăm faptul că salvatorii suceveni sunt pregătiți în permanenţă să intervină cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Dorim să ne bucurăm împreună de această mare Sărbătoare a Creștinătății, fără evenimente nedorite. Vă dorim Sărbători fericite, cu sănătate și liniște sufletească!

ISU Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.