VIDEO Trei gospodării cuprinse de un incendiu violent, la Burla. O femeie a murit după un stop cardiorespirator, alte trei persoane au primit îngrijiri medicale

Trei gospodării au fost cuprinse de un incendiu, joi seară, în comuna Burla din județul Suceava. Patru persoane au primit îngrjiri medicale, dintre care una a murit după ce a suferit un stop cardiorespirator.

Au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, ai Gărzii de Intervenție Siret și cei ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Volovăț, Voitinel, Milisăuți, Horodnic de Sus și Frătăuții Noi cu 11 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat casa de locuit, anexele gospodărești și o construcție cu destinație magazin, flăcările fiind propagate la anexele gospodăriilor învecinate.

Au fost afectate trei gospodării în diferite proporții, pe o suprafață totală de aproximativ 500 de metri pătrați. În incendiu au pierit și 9 porci.

Pe timpul intervenției, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale. Una dintre acestea a fost preluată de către un echipaj SMURD și transportată la spital.

O a doua victimă, o femeie în vârstă de 68 de ani, a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Pe fondul unor afecțiuni preexistente, femeia a întrat în stop cardiorespirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, după aproximativ o oră, femeia a fost declarată decedată.

Celelalte două persoane au refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (efect termic al curentului electric).

Mai nouă Mai veche