Buletin de presă, 10 mai 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 09.05.2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Dorna Candrenilor, au oprit pentru control pe DN 17, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 ani, din comuna Borca, județul Neamț, care transporta cantitatea de 7,2306 mc cherestea tivită molid, pentru care a prezentat avizul de însoțire din 09.05.2022.
Întrucât au existat suspiciuni cu privire la existența unei diferențe între cantitatea înscrisă în aviz și cea transportată s-a procedat la conducerea autoutilitarei la Depozitul de material lemnos Poiana Stampei, ce aparține de O.S. Dorna Candrenilor în vederea inventarierii materialului lemnos.
În urma cubajului efectuat de către lucrători silvici din cadrul O.S. Dorna Candrenilor a rezultat un volum total de 13,665 mc cherestea molid, fiind constatată o diferență de 6,434 mc în valoare de 5.597,58 lei.
În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a emitentului avizului, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 6,434 mc cherestea molid, care a fost dată în custodia O.S. Dorna Candrenilor.


Ordine provizorii de protecție emise de polițiști

La data de 09.05.2022, ora 15.20, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 Suceava, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 30 de ani, a fost agresată fizic de către soțul ei, care revenise de puțin timp la domiciliu.
La fața locului a fost identificat soțul femeii în vârstă de 32 de ani, care a fost cooperant și s-a conformat cererii noastre de a părăsi domiciliul.
Din discuțiile purtate cu apelanta, a reieșit că pe fondul unor discuții în contradictoriu soțul său ar fi lovit-o cu palma.
Partea vătămată nu prezenta urme vizibile de violență, însă a precizat că a fost lovită.
Ca urmare a întocmirii formularului de evaluare a riscului a reieșit că există risc iminent, motiv pentru care s-a emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 32 de ani, față de care s-a dispus să părăsească domiciliul pentru 5 zile.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „violență în familie” faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. (1) raportat la art. 193, alin. (1) din Codul Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Secției de Poliție Burdujeni, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.


La data de 09.05.2022, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat din sat Nisipitu, județ Suceava, cu privire la faptul că soția sa are un conflict în familie cu nora.
În urma verificărilor efectuate și din declarația părții vătămate, a rezultat faptul că în data de 09.05.2022, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla la domiciliu pe raza comunei Ulma, satul Nisipitu, județ Suceava, o femeie a fost lovită de către nora ei, era sub influența alcoolului, în urma unui conflict spontan ce a avut loc între ele din cauza unei sume de bani.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de partea vătămată s-a constatat faptul că în cauză există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale.
Persoana vătămată a formulat plângere penală față de nora ei, pentru săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie”, solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.
La data de 09.05.2022, ora 22:40 a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, față de nora femeii.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „violență în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. (1) raportat la art. 193 alin. (1) din Codul Penal, ce urmează a fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 09.05.2022, orele 10.11, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din com. Cornu Luncii cu privire la faptul că o maşină a acroşat porţile unui service, iar conducătorul auto este băut.
S-a constatat că la data de 09.05.2022, orele 10:05, un bărbat din com. Mălini, jud. Suceava se deplasa la volanul autoturismului personal pe strada Nouă din sat Com. Cornu Luncii, jud. Suceava moment în care a acroşat porţile din fier de la o locuinţă.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturimului în cauză şi a porţilor de acces în curtea apelantului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest din dotarea patrulei S.P.R. 7 Mălini, rezultând o valoare de 1,24mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit că șoferul figurează cu dreptul de a conduce vehicule suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere, fapte prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal şi art. 335 alin. 2 Cod penal, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Cornu Luncii.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 09.05.2022, orele 14:25, un bărbat a condus o autoutilitară pe DN 17, dinspre Păltinoasa spre Stroiești, iar la intrare în localitatea Ilișești, a intrat în coliziune față cu o altă autoutilitară condusă în fața sa, aceasta fiind proiectată la rândul său într-un autoturism condus din sensul opus de deplasare.
In urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului ultimului autoturism implicat.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior acestora fiindu-le recoltate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de: vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. (2), (3) din Codul Penal.


La data de 09.05.2022, ora 14:04, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din com. Moldova Sulița, jud. Suceava în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei, având direcția de deplasare dinspre Calea Bucovinei către str. Barbu Lăutaru, a efectuat virajul la stânga pe strada Nicolae Iorga, stradă unde-i era restricționat accesul prin indicatorul ACCES INTERZIS, moment în care a acroșat-o cu roata stânga spate pe o minoră de 12 ani, care se angaja în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei, care, inițial s-a deplasat la domiciliul său din comuna Pojorâta, jud. Suceava, iar ulterior în jurul orei 14:40, s-a deplasat la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.
Conducătorul autoturismului nu a oprit la fața locului, părăsind locul producerii accidentului de circulație.
Acesta a fost ulterior identificat în trafic la volanul autoturismului, ocazie cu care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior în urma consimțământului scris a conducătorului auto, i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul penal și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. 1 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche