Buletin de presă, 11 mai 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 48.576,9 lei confiscat de polițiști

În perioada 05-10.05.2022, lucrători din cadrul Biroului Protecție Fond Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat controale de specialitate la două societăți comerciale de pe raza comunei Brodina și a localității Paltinu.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 7 contravenții la Legea 171/2010 în valoare totală de 23.000 lei.
De asemenea în cadrul activităților de control a fost confiscată cantitatea de 97,43 mc material lemnos în valoare 48.576, 9 lei.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 12.04.2022 ora 11.31, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, un tânăr de 19 ani din comuna Marginea s-a angajat în depășirea autoturismului condus de un bărbat din comuna Frătăuții Vechi, care efectua un viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu acesta. Din impact, autoturismul condus de bărbatul din comuna Marginea a fost proiectat într-un alt autoturism.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto din comuna Frătăuții Vechi, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 10.05.2022, în jurul orelor 15.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 177 A din localitatea Doroteia, un bărbat de 52 de ani din comuna Rădășeni a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un podeț.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medcale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.05.2022, în jurul orei 17.00, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Fundu Moldovei, la pătrunderea pe DJ 175, o femeie de 31 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de o femeie de 29 de ani.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de femeia de 29 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul femeii de 31 de ani și negativ în cazul femeii de 29 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.05.2022, în jurul orei 18.15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ290, dinspre localitatea Salcea spre localitatea Verești, un bărbat de 49 de ani din comuna Fântânele a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani din județul Suceava.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 49 de ani, cae a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 10.05.2022, orele 12.20, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Straja, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilșirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche