Buletin de presă, 19 mai 2022 - IPJ Suceava

41,57 metri cubi de material lemnos confiscat de polițiști

La data de 18.05.2022, ora 10:00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta materiale lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,9 mc cherestea tivită de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.523 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.


În perioada 17-18.05.2022, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au actionat pe linia transportului ilegal de material lemnos si pe linia depozitelor de material lemnos pe raza județului Suceava, ocazie cu care au constatat următoarele:

La data de 17.05.2022, ora 04.30, Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,21 mc cherestea tivită de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.


La data de 17.05.2022, ora 05.30, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,81 mc cherestea tivită de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.


La data de 18.05.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială cu sediul social in localitatea, astfel procedându-se la efectuarea balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic deține in depozitul societății, cantitatea de 29,65 mc lemn rotund de lucru răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 29,65 mc lemn de lucru de esență răsinoase în valoare de 5.931 lei.


Bunuri în valoare de 1.800 lei confiscate de polițiști

În data 18.05.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acționat pe raza municipiului Suceava pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume, ocazie cu care au identificat într-o zonă comercială, un localnic de 48 de ani care oferea spre comercializare obiecte vestimentare inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, iar bunurile în valoare de 1.800 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 18.05.2022, în jurul orelor 06:20 în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 C în afara localității Siret, un bărbat a surprins și accidentat un localnic care se deplasa pe partea carosabilă în calitate de biciclist.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea dtabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.05.2022, ora 08.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la schimbarea direcției de mers spre stânga, un bărbat de 60 de ani din județul Botoșani a intrat în coliziune cu autovehiculul condus de un bărbat de 32 de ani, angajat în depășirea sa.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 60 de ani și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto a fost testaţi de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.05.2022, în jurul orei 12:00, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei horodnic de Sus, o localnică de 33 de ani a prărsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu stâlpul porții de acces de la un imobil.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturism, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost trstată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.05.2022, în jurul orei 15.37, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un localnic de 47 de ani a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani, care circula regulamentar din sens opus.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 47 de ani și a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 63 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto a fost testaţi de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 19.05.2022, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotesti a oprit pentru control pe raza comunei udești autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din județul Botoșani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din județul Botoșani nu posedă permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către un bărbat de 27 de ani din județul Botoșani, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, și ,,încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche