Buletin de presă, 30 mai 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 15.215 lei aplicate de polițiști

La data de 28.05.2022, în intervalele orare 04:00-08:00 și 20:00-24:00, la nivelul Poliției Orașului Siret a fost organizată și desfășurată o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe raza de responsabilitate a subunității, ocazie cu care au fost legitimate 141 de persoane, verificate 120 de autovehicule și aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.170 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au constatat 1 infracțiune la regimul rutier și au retras 1 certificat de înmatriculare.


În data de 28.05.2022, între orele 19.00 – 24.00 lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești au acționat pe linia asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor cu violență comise în zona barurilor și societăților comerciale și a depistării conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 46 de testări cu aparatul etilotest, verificate 8 societăți comerciale și legitimate 68 de persoane.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.045 lei, au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere, au retras 2 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Eveniment rutier soluționat de polițiști

La 29.05.2022, în jurul orei 15.35, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17, în afara localității Poiana Stampei, o femeie de 23 de ani din județul Dolj a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fsot testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 29.05.2022, ora 12.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din orașul Milișăuți, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 75 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h (+25 km/h), motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 29.05.2022, ora 20.21, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe DN2E, în afara localității Capu Codrului, a avut loc un evenimente rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN2E, în afara localității Capu Codrului, un bărbat de 39 de ani din comuna Valea Moldovei a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus de un bărbat de 61 de ani din județul Iași.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 61 de ani și de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 39 de ani, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 29.05.2022, ora 22.25, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată prin “SNUAU 112” despre faptul că, pe DN17, în localitatea Păltinoasa, a avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto implicați în eveniment a plecat de la fața locului.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, în localitatea Păltinoasa, un bărbat de 29 de ani din comuna Drăgoiești s-a angajat în depășirea autoturismului condus de o femeie de 27 de ani din comuna Mănăstirea Humorului, moment în care a intrat în coliziune lateral stânga cu acesta.
După impact, bărbatul de 29 de ani a plecat de la locul evenimentului, dar la scurt timp a părăsit partea carosabilă și intrat în coliziune frontală cu soclul din beton al unui panou publicitar.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 30.05.2022, ora 00.09, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a fost sesizată prin “SNUAU 112” despre faptul că, pe raza localității se află un autovehicul într-un șanț.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat conducătorul auto, un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 42 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche