Cartuse pentru imprimanta care sa ofere eficienta, la un pret accesibil

 


Printre diversele consumabile pentru o imprimanta, cele mai importante sunt fara indoiala cartusele, fie ca vorbim despre cele de cerneala sau de toner. Chiar si pe o hartie de slaba calitate, un cartus bun alaturi de o imprimanta care functioneza foarte bine va putea realiza un print de calitate buna, atat in ceea ce priveste textul cat si imaginile dar si alte reprezentari, precum scheme, grafice si asa mai departe. Trebuie asadar sa alegem un cartus de calitate cat mai buna, indiferent de sarcinile comune pentru care utilizam imprimanta.

In primul rand, sa vorbim despre imprimante. Acestea pot fi gasite in ziua de azi in nenumarate modele, de la foarte multi producatori, de la cele de buget, ieftine dar de asemenea, potrivite pentru sarcini usoare, volume mici de documente si pana la cele de top, performante, eficiente, cu multe functii si tehnologii incorporate, potrivite pentru volume mari de lucru, rapide si cu o durata de viata mult mai mare. In orice caz, putem spune fara sa gresim ca in prezent orice model de imprimanta este mult mai ieftina si mai accesibila oricui decat inainte. Astfel, este foarte usor sa ne realizam un spatiu de lucru complet, eficient si modern.

Pentru o calitatea cat mai buna in printare, exista doua tipuri de cartuse pe care utilizatorii le pot achizitiona. Este vorba despre cele originale si despre cele compatibile, numite si reincarcabile. Fiecare dintre acestea ofera anumite avantaje dar si dezavantaje insa, pentru utilizatorii medii, ce nu au nevoie de cea mai buna calitate, alegerea este mereu fata de cartusele compatibile, fie ca vorbim despre imprimantele cu cartuse de cerneala sau cele cu cartuse de toner.

Cartusele originale sunt acele cartuse ce sunt realizate de catre acelasi producator al unei imprimante, special pentru acel model si care pot fi astfel utilizate numai la acela, la orice alt model fiind imposibil de conectat, la nivel software. Acestea ofera o performanta mai mare a imprimantei si o calitate mai buna a printarilor, fiind astfel potrivite acolo unde se printeaza de exemplu imagini sau alte lucruri de importanta mare. Cu toate acestea, sansa de a da erori la conectare este aproape nula in timp ce la cle compatibile mai poate aparea aceasta problema. Un dezavantaj al acestora este pretul mult mai mare, inposibilitatea de a le utiliza la alt model decat cel pentru care sunt destinate dar si posibilitatea ca acestea sa nu se gaseasca in multe magazine desi in ziua de azi nu mai este nevoie sa cautam in cele fizice iar prin online le putem gasi destul de repede.

Cartusele compatibile sunt realizate, fata de cele originale, tot de producatori din acest domeniu, insa cu diferenta ca nu sunt produse in mod special doar pentru un anumit model sau marca si mai degraba au caracter universal. Sunt insa de o calitate foarte buna iar in ceea ce priveste printarea textului, nu se observa aproap deloc diferenta dintre acestea si cartuse imprimanta originale. Sunt mult mai comune in magazin si au un pret mai mic. De asemenea, le putem reincarca, astfel incat nu este nevoie sa renuntam la cartusele in sine, pe care nu le putem arunca oriunde dar si pentru care nu exista peste tot puncte de colectare.

Asadar, daca suntem un utilizator comun, mediu, ce detinem o simpla imprimanta de birou, normala sau multifunctionala, la care printam doar diverse documente, legate de munca, facturi saua aspect personale, cea mai buna alegere este reprezentata de cartusele compatibile.

Numeroase modele de astfel de cartuse pot fi gasite in orice magazin de specialitate, la preturi accesibile. Desigur, pot exista si cele de calitate slaba, de la producatori mai putin cunoscuti sau care sunt create pentru cei ce au un buget restrans insa, pentru a oferi imprimantei noastre o durata de viata cat mai indelungata si pentru a obtine rezultate cat mai bune, este indicat sa alegem cartuse cu preturi ceva mai ridicate.

Aceste tipuri de cartuse sunt utilizate nu numai in mod casnic ci si in cadrul multor companii si magazine de papetarie si birotia, de copiere si realizare de documente. Pentru acestea, un magazin de cartuse si in principiu consumabile pentru imprimante poate actiona ca si furnizor, fiind incheiate si contracte daca se doreste asta. Printr-un astfel de magazin sunt obtinute o serie de beneficii, de la preturi totale mai mici, transportul si montarea lor de catre magazin, in timp util, astfel incat clienti pot fac economii si de timp dar si de bani. Un alt avantaj este colectara cartuselor goale, pentru reciclare iar in cazul celor compatibile, pentru umplere.

Ca si forma dar si ca si dimensiuni, cartusele de cerneala difera foarte mult fata de cele cu toner insa in ceea ce priveste preturile, sunt aproximativ egale cu toate ca ofera performante ceva mai diferite si sunt potrivit pentru anumite sarcini, ca si cartusele originale comparativ cu cele compatibile. Cartusele pot fi achizitonate si cu cipuri incluse dar si fara acesta, pretul uni cartus cu cip fiind in mod clar mult mai mare, chiar si cu 100 de lei in plus, in functie de tipul cartusului si de marca de la care provine. Acest lucru se intampla si in cazul cartuselor compatibile dar si a celor originale iar o astfel de alegere ar puta fi mai buna, chipul asigurant o mai buna compatibilitate intre cartus, imprimanta si mai apoi si dispozitivele la care aceasta este conectata.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.