Buletin de presă, 6 mai 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 24.543 lei confiscat de polițiști

În perioada 03-05.05.2022, o echipă de control constituită din lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat cantitatea de 121,28 mc lemn rotund rășinoase în valoare totală de 20.573,03 lei


La data de 05.05.2022, ora 05:20, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,566 mc cherestea tivită de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.232,42 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


La data de 05.05.2022, ora 04:30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 1,997 mc cherestea tivită de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.737,39 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 05.05.2022, în jurul orelor 08:40 în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, un bărbat a surprins și accidentat un localnic de 64 de ani angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.05.2025, în jurul orelor 13:04, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 178 pe raza localității Ilișești, la intersecția cu D.N. 17, un localnic de 43 de ani a intrat în coliziune cu autotutrismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un localnic de 59 de ani.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 59 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.05.2022, în jurul orelor 14:25, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2, în interiorul localității Cumpărătura, o femeie a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat, angajat în efectuarea unui viraj la stânga.
Din impact autoturismul bărbatului a fost proiectat în alt autoturism care circula din sens opus.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unei pasagere din autoturismul condus din sens opus.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

În ziua de 05.05.2022, în jurul orele 2050, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Berchișești, autoturismul condus de un localnic.
Din verificările efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Berchișești nu posedă permis de conducere, fratele acestuia, care se afla de asemenea în autoturism, încredințându-i autovehiculul spre a-l conduce pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche