FOTO Doi muncitori care tăiau cu flexul lângă un butoi cu motorină au provocat un incendiu care a distrus un gater din Slătioara

Miercuri, 4 mai 2022, la ora 11.44, Secția de Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin 112 despre faptul că a izbucnit un incendiu la o locuinţă şi la nişte hale în satul Slătioara, comuna Râșca.

La sosirea la fața locului incendiul se manifesta la acoperişul unei hale şi a casei de locuit proprietatea lui Bogdan Ionuţ L., din satul Slătioara. Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Suceava, cât şi pompierii voluntari din comunele Râşca, Bogdăneşti şi Cornu Luncii.

Locuinţa persoanei vătămate este amplasată în curtea societăţii pe care aceasta o administrează, unitate cu profil de debitare materiale lemnoase.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în jurul orei 11.00, în timp ce doi angajaţi ai societăţii, Marius Ovidiu V., de 43 de ani, şi Constantin C., de 37 de ani, ambii din comuna Râşca, efectuau lucrări cu un flex în incinta unei anexe în care erau depozitate materiale combustibile (motorină). Incendiul ca urmare a scânteilor provenite de la respectivul aparat.

Întrucât anexa era amplasată în continuarea unei hale care era lipită de casa de locuit, incendiul s-a propagat şi la clădirile respective.

În urma cercetării la faţa locului efectuată împreună cu pompierii militari, s-a stabilit că incendiul a izbucnit ca urmare a scânteilor mecanice provenite de la un flex.

Ca urmare a incendiului au ars acoperişurile casei de locuit şi a celorlalte anexe, precum şi alte bunuri depozitate în acestea, prejudiciul urmând a fi stabilit după lichidarea incendiului, fără a rezulta victime omeneşti. Incendiul nu s-a propagat la locuinţele învecinate.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche