Concurs lansat de Ziua Internațională a Biodiversității de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor

Pe 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității, Țara Dornelor aduce natura la #TINEri și te provoacă la un vot…NATURAL!

Duminică, 22 mai 2022, destinația de ecoturism Țara Dornelor celebrează Ziua Internațională a Biodiversității. Și nu oricum, ci lansând către comunitatea online o provocare de a juriza lucrările a peste 400 de elevi din 5 școli gimnaziale care fac parte din Țara Dornelor, destinația verde a Bucovinei.

Lucrările artistice, inspirate din flora, fauna și peisajele ariilor naturale protejate din Țara Dornelor, au fost realizate utilizând un mix de materiale naturale, tehnici de pictură și desen, în cadrul unui concurs școlar desfășurat în săptămâna 9-13 mai a.c..în rândul a 18 clase gimnaziale din cinci școli participante:
  • Școala Gimnazială Nr.2 Vatra Dornei;
  • Școala Gimnazială Panaci;
  • Școala Gimanzială Dorna Arini;
  • Şcoala Gimnazială Dorna Candrenilor;
  • Școala Gimnazială Neagra Șarului.
Pentru a da șanse egale competitorilor, cele 18 lucrări realizate de elevi și coordonatorii acestora au fost fotografiate, în sesiuni individuale, de către o echipă a start-up-ului local Centru de Publicitate Turistica by viewer.ro. Fotografiile vor fi postate duminică, 22 mai, pe pagina de facebook a evenimentului dedicat celebrării Zilei Internaționale a Biodiversității, pe care vă invităm s-o accesați aici: https://fb.me/e/2mhU44YKJ

Din acel moment, în perioada 22-25 mai, publicul din mediul online va avea posibilitatea să voteze lucrarea/lucrările favorite! Lucrările cu numărul cel mai mare de aprecieri vor fi desemnate câștigătoare. Cele trei premii puse la bătaie de către organizatori sunt:
Locul 1 - clasa câștigătoare va avea parte de o drumeție la Rezervația Geologică 12 Apostoli din Parcul Național Călimani, asigurată de un ghid specializat în biodiversitate.
Locul 2 - clasa câștigătoare va beneficia de o sesiune de pictură în aer liber facilitată de AS Creativ, o firmă micuță, locală, unde doi tineri organizează pentru copii ateliere de creație, în special pictură pe figurine din ipsos.
Locul 3 - clasa câștigătoare va participa la un tur ghidat la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani și la Tinovul Mic din comuna Șaru Dornei.
* vor exista și alte câteva premii surpriză pe care organizatorii și colaboratorii locali le vor pune la dispoziția câștigătorilor

Evenimentul prezentat face parte din proiectul Aducem natura la #TINEri finanțat prin Programul Spații Verzi – componenta Arii Naturale Protejate de către MOL România și Fundația Pentru Parteneriat. Proiectul este implementat de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi (FNO), pe o durată de cinci luni, și prevede și alte activități pentru tineri, cu scopul de conștientiza specificul natural al destinației, importanța ocrotirii acestuia și valorificarea sustenabilă prin practicarea ecoturismului. Marcarea Zilei Internaționale a Biodiversității este un obiectiv de etapă din debutul proiectului.

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor
Mai nouă Mai veche