Călătorie de 20.000 de kilometri pentru a salva nouă lei din Ucraina. Felinele vor ajunge în prima fază la punctul zoo Rădăuți

Reprezentantul unui sanctuar pentru animale sălbatice din Africa de Sud călătorește peste 20.000 de kilometri pentru a salva nouă lei dintr-un oraș aflat în zona de conflict armat din Ucraina. Animalele sălbatice vor ajunge prima dată la puntul zoologic din Rădăuți.

Lionel De Lange călătorește cu un convoi de vehicule spre Ucraina, via România, pentru a salva animalele sălbatice din calea războiului. Cele nouă feline vor fi preluate dintr-un oraș de pe linia frontului, al cărui nume nu a fost dezvăluit din considerații care țin de securitate.

Animelele vor încărcate în vehicule de mari dimensiuni, cu spații special amenajate, și vor fi relocate inițial la punctul zoologic de la Rădăuți, pe unde au mai trecut alți doi lei în primele zile ale războiului.

Lionel De Lange este fondatorul fundației Warriors of Wildlife (WoW) care administrează un sanctuar în aer liber în provincia Eastern Cape din Africa de Sud. 

„Știm că mergem într-o zonă unde se pot produce atacuri în orice moment, dar asta ne-am propus, să scoatem acele animale de acolo. Vom aștepta cel mai bun moment, când nu sunt atacuri, pentru a intra în zona de conflict și pentru a salva animalele, după care primul lucru este să le trecem granița. Va fi un drum foarte, foarte lung”, a spus Lionel De Lange pentru Metro
Mai nouă Mai veche