Cum pastram piscina curata?

 


Piscina este un lux de care nu foarte multi oameni se pot bucura. Norocosii care se numara in randul proprietarilor de piscine, stiu cat de comod este sa detina propriul bazin, insa acesta trebuie intretinut prin urmatoarele tehnici si substante tratare piscine

Probabil cel mai cunoscut produs chimic pentru piscine, clorul este un dezinfectant care tine la distanta algele si bacteriile. Vine sub forma de lichid, pulbere si tablete. Cand apa reactioneaza cu clorul, formeaza acid clorhidric, care este compusul care lupta impotriva bacteriilor. Fapt amuzant: atunci cand oamenii vorbesc despre „mirosul piscinei”, este gresit ca fiind cauzat de clor, dar de fapt lipsa clorului este cea care creeaza mirosul. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand clorul intra in contact cu materia organica, cum ar fi pielea si uleiurile corporale, creeaza produse secundare care miros. Acest miros inseamna ca clorul existent a fost epuizat – si este nevoie de mai mult.

Adaugarea de clor intr-un bazin este actul de „dezlegare” sau oxidare a clorului inactiv (cloraminele). Socul se poate face cu doze crescute de soc non-clorat MPS (monopersulfat de sodiu). Cand este adaugata in piscina, orice substanta chimica utilizata incepe un proces numit supraclorurare. Socul chimic al  piscinei ajuta la uciderea tuturor bacteriilor si a produselor secundare dezinfectante. De obicei vandut ca produs separat, clorul este folosit aproximativ o data pe saptamana sau la doua saptamani, in functie de utilizarea piscinei. Daca ati adaugat prea mult clor in piscina, puteti neutraliza o parte din clor cu tiosulfat. 

Aceasta este o alternativa la clor, dar este folosita de obicei in apa mai calda, cum ar fi cea folosita in cazile cu hidromasaj. Deoarece cazile cu hidromasaj tind sa aiba un nivel de pH mai ridicat (alcalinitate), iar bromul functioneaza mai bine la un nivel de pH mai ridicat, bromul este mai eficient in acest tip de mediu. Razele ultraviolete ale soarelui pot accelera descompunerea clorului din apa. Acidul cianuric – cunoscut si sub denumirea de protectie solara pentru clor – ajuta la incetinirea procesului prin stabilizarea sau protejarea clorului. Cu toate acestea, exista o limita a cantitatii de acid cianuric care poate fi in piscina: prea mult poate incetini si distrugerea bacteriilor. Unele produse cu clor vin cu acid cianuric adaugat. Asigurati-va ca verificati inainte de a adauga acid cianuric separat. Echilibrul de apa este de obicei atins atunci cand este testat la un nivel neutru de 7,0. Mai jos inseamna ca apa este pe partea acida, iar mai sus inseamna ca este alcalin. Nivelurile ideale de pH intr-o piscina ar trebui sa fie intre 7,4-7,6. Produsele chimice ale piscinei vor afecta nivelul pH-ului apei, ceea ce necesita utilizarea unui echilibrator de pH pentru a o aduce inapoi la un nivel cat mai aproape de neutru.

Ce fac balansoarele de pH? 

Bicarbonat de sodiu, carbonat de sodiu – Creste alcalinitatea si scade aciditatea.

Acid muriatic, bisulfat de sodiu – Scade alcalinitatea si creste aciditatea.

Clorura de calciu: 

Piscina necesita un nivel minim de duritate de calciu inainte ca moleculele sa inceapa sa caute mineralele in alta parte si sa va distruga gresia si metalul. Clorura de calciu va creste duritatea calciului.

Algicid:

Adesea, pe baza de cupru, acesti polimeri servesc ca o bariera preventiva impotriva algelor. Dupa ce piscina a fost igienizata, se adauga algicid pentru a impiedica algele sa se intoarca.

Clarificator:

Acestia sunt polimeri care coaguleaza particulele din apa. Ele functioneaza prin captarea particulelor in filtru. Clarificatoarele pot fi facute dintr-un numar de substante chimice diferite, inclusiv clorura de amoniu, extracte de coaja de crab si enzime.

Flocculant:

Similar cu un clarificator prin faptul ca atrage si leaga particulele impreuna, floculantii scufunda particulele pe podeaua piscinei in loc sa le treaca printr-un filtru. Din acest motiv, filtrul trebuie sa fie oprit in acele opt pana la 12 ore in timp ce floculantul functioneaza. Dupa ce particulele acopera fundul piscinei, acestea trebuie sa fie aspirate.

Piscina este un loc in care copiii si oaspetii se bucura in timpul petrecerilor si zilelor toride. Intretinerea si curatarea periodica a piscinei va va asigura ca aveti liniste sufleteasca vazandu-va copiii jucandu-se in apa tratata. Va va limita problemele de sanatate si va permite membrilor familiei sa se distreze.

Serviciile profesionale de curatare vor reduce, de asemenea, incidentele in care prietenii si rudele se plang mai tarziu de mancarimi ale pielii si eruptii cutanate luate de la piscina. Putini bani cheltuiti pe acest serviciu va vor scuti ulterior de jena si criticile altor persoane care va viziteaza casa.

S-ar putea sa credeti ca noua voastra piscina pretioasa va rezista pentru totdeauna pentru a oferi distractie nelimitata atata timp cat veti curata peretii si filtrati apa. Ei bine, acesta poate sa nu fie cazul, deoarece se bazeaza pe multe alte sisteme pentru a functiona. Unele echipamente, cum ar fi pompele si filtrele, ajuta la mentinerea integritatii piscinei voastre.

Coroziunea pompelor si arderea filtrelor pot reduce eficienta acestora si pot duce la o defectiune. Curatarea piscinei ajuta la verificarea functionarii tuturor instrumentelor care ajuta la intretinerea sistemului. Expertii vor avea o perspectiva mai buna asupra functionarii piscinei si asta arata unele dintre beneficiile angajarii unor servicii profesionale de curatare pentru a monitoriza progresul piscinei minunate.

Estetica joaca un rol esential in piscinele rezidentiale. Piscina ofera un aspect senin casei voastre. Vizitatorii se vor bucura sa stea langa apa, urmarind copiii jucandu-se cu apa in timp ce asteapta un gratar sau o bautura. O astfel de liniste va exista doar daca ati contractat serviciile profesionistilor de curatat piscine pentru a avea grija de resturile, frunzele, particulele si alti contaminanti din apa.

Beneficiile intretinerii piscinei implica protectia sanatatii utilizatorilor. Piscinele prost intretinute pot actiona ca un teren de reproducere pentru bacterii si alge. Cu alte cuvinte, piscina se va transforma intr-un pericol pentru sanatate care poate provoca diverse boli precum diareea.

Pastrati-va piscina in siguranta, angajand experti pentru a evalua PH-ul apei.

 

Mai nouă Mai veche