Festivalul literar Lectora 2022, la Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, în perioada 27-28 mai 2022, cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora.

Scopul Festivalului LECTORA este de a stimula lectura în rândul copiilor și adolescenților, de a le da posibilitatea să-și exprime creativitatea și talentul.

Proiectul s-a derulat în mai multe etape.

În perioada 20 aprilie - 18 mai 2022 a avut loc concursul de desene O poveste LECTurezi și apoi o desenezi!

Această primă parte a manifestării s-a adresat copiilor pe categoriile de vârstă: 4 – 7 ani, 8 – 11 ani, 12 – 15 ani.

Participanții au avut la dispoziție o listă cu două povești pentru fiecare categorie de vârstă.

Proiectul a presupus lecturarea ambelor povești, alegerea uneia dintre ele pentru a fi transpusă într-un desen artistic clasic, în format A4, salvat în pdf./ jpg., în culori, tempera, uleiuri etc.

Și în acest an copiii, părinții și cadrele didactice au fost foarte receptivi și am primit 494 de desene minunate de la școlile din Municipiul Suceava, Bogdănești, Rădăuți, Gălănești, Horodnicul de Jos, Horodnicul de Sus, Șcheia, Adâncata, Buda Zvorâștea, Cacica, Iași, Moinești Bacău, Pârteștii de Jos, Limanu Constanța, Volovăț, Bosanci, Calafindești, Frătăuții Vechi, Borăscu Gorj, Rădășeni, Mălini,Vatra Dornei, Marginea, Bosanci, Raciu Dâmbovița, Românești, Șerbăuti, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Poiana Stampei, Gura Humorului, Baia, Salcea și Marginea.

La finalul proiectului, toate desenele vor face parte din expoziția O poveste LECTurezi și apoi o desenezi, care va putea fi văzută la Muzeul de Istorie, în perioada 27 mai – 20 iunie 2022.

Tot în cadrul LECTORA, în ziua de 27 mai 2022, pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Național al Bucovinei - https://www.facebook.com/muzeulbucovinei - va fi postată Expoziția online Constant Traveller, a artistului plastic Constant Herve din Anglia, care a expus la Roma, Milano, Tokyo și are lucrări în colecții publice și private din SUA, Canada, Europa și Asia.

Sâmbătă, 28 mai 2022, la Muzeul de Istorie, ora 11, la invitația Forumului German Suceava, ing. Cătălin Filimon va susține o conferință cu trei teme distincte: Goții din Moldova, Viile sașilor din Târgul Neamț și Relicve funerare ale catolicilor din Târgul Neamț.
Mai nouă Mai veche