FOTO Grajd incendiat de copii care s-au jucat cu chibriturile, la Știrbăț

Duminică, 1 mai 2022, la ora 15:44, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că a luat foc un grajdul din satul Știrbăț, comuna Udești.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orei 15.30 la gospodăria Mariei L. a izbucnit un incendiula adăpostul de animale, furajele care erau depozitate alături și alte materiale combustibile, incendiul propagându-se și la adăpostul de animale învecinat care aparține lui Dan V.

Au intervenit două autospeciale ISU si una din cadrul pompierilor civili Udești, care au localizat și lichidat incendiul.

Din verificările efectuate împreună cu pompierii militari, s-a stabilit faptul că locul focarului a fost adăpostul de animale, mijlocul care putea produce aprinderea a fost flacăra de la chibrit, împrejurarea determinantă fiind jocul copiilor (nepoții proprietarei) cu focul, primul material care s-a aprins fiind furajele.

În urma incendiului a rezultat arderea a 60 mp acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, aproximativ două tone de furaje (fân), o vacă, o vițică și alte materiale combustibile din prima gospodărie. Totodată în urma incendiului propagat la locuința vecină au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din azbest, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, aproximativ o tonă de furaje, 100 kg porumb și alte materiale combustibile, fiind salvat adăpostul de animale și depozitul de furaje.

Nu a fost pericol de propagare la imobilele învecinate, iar în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, bunurile nu erau asigurate.

În cauză s-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.
Mai nouă Mai veche