FOTO Mașină și țigări de contrabandă în valoare de 50.000 de euro, descoperite la Straja

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat 20.750 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 243.000 lei, iar un autoturism folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Miercuri, 4 mai 2022, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la care au participat și lucrători din cadrul Agenției Frontex.

În jurul orei 01.50, polițiștii de frontieră au descoperit, abandonat în apropierea frontierei de stat pe direcția localității Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, fără numere de înmatriculare, răsturnat, în interiorul căruia observându-se mai multe colete cu țigări.

Autoturismul și coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 20.750 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 242.775 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche