Haine contrafăcute Prada, Supreme, Guess și Jordan, descoperite și confiscate de polițiști de la un comerciant din Bazarul Suceava

Miercuri, 18 mai 2022, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în baza planului de acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume precum şi a unor informaţii existente la nivelul acestui serviciu, au acţionat în Bazarul din municipiul Suceava. 

Cu această ocazie, polițiștii au constatat că Ciprian G., de 48 de ani, din municipiul Suceava, oferea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar obiecte vestimentare inscripţionate cu mărcile Prada, Supreme, Guess, Jordan fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 1.800 lei.

Persoana a fost depistată în flagrant în timp ce oferea spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmit dosar penal, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică, faptă prevăzute si pedepsite de art. 102 alin.1, lit.b din Legea 84/1998 privind „mărcile şi indicaţiile geografice”.
Mai nouă Mai veche