Incendiu la o afumătoare de mezeluri din Costișa

Miercuri, 18 mai 2022, la ora 18.18, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în jurul orei 18.10, Ioan H., a aprins focul la afumătoarea tip bucătărie de vară confecționată din lemn în curtea imobilului de domiciliu, din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi, pentru a afuma mezeluri.

Întrucât a lăsat focul deschis în spațiu închis, nesupravegheat, materialul lemnos din care era confecționată afumătoarea a luat foc.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Frătăuții Noi și două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului a ars bucătăria tip afumătoare în suprafață de 20 de metri pătrați cu pericol de propagare la casa de locuit și o casă vecină.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime omenești, doar pagube materiale. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche