Piedone Jr., făcut deputat de PSD Suceava, își apără tatăl condamnat la închisoare în dosarul Colectiv: „Ești un erou!!”

Deputatul de Suceava Vlad Piedone Popescu, fiul primarului Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a publicat pe Facebook un mesaj în care afirmă că justiția „este strâmbă, nedreaptă” și că tatăl său a fost condamnat „pe nedrept”. 

Mesajul vine după ce joi Curtea de Apel București a pronunțat decizia definitivă în dosarul Colectiv, iar Cristian Popescu Piedone, la data faptelor primar al Sectorului 4, a fost condamnat la patru ani de închisoare. 

Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!
Nu a fost suficientă pedeapsa de 7 ani, acești ultimi 7 ani în care zi de zi, noapte de noapte, tata a fost blamat, înjurat, hăituit… pentru ceva ce nu a făcut! Ați căutat un țap ispășitor… l-ați găsit? Sunteți mulțumiți?
Nu-i nimic! Mergem înainte mai puternici! Cu toate că astăzi am primit o lovitură, atât eu, cât și familia vom lupta pentru dreptate!
Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou! Voi purta cu mândrie numele tău până te vei întoarce acasă! Voi avea grijă de mama, de Ana, de nepoții tăi, la fel cum o faci tu! Tu să fii puternic, așa cum știm că ești!
Tată, tu știi că oamenii te iubesc! Tu știi că ai făcut numai bine! Tu știi că indiferent de sentința de astăzi, Dumnezeu te iubește și te va aduce acasă curând!
Tată, te iubesc! Al tau fiu, Vlad Popescu PIEDONE”, a scris Vlad Piedone Popescu pe Facebook. 

Sentința Curții de Apel București vine la șapte ani după incendiul produs în clubul Colectiv în timpul unui concert al formației Goodbye To Gravity, în urma căruia 65 de persoane au murit. 

Primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Cea mai mare pedeapsă - 11 ani și 8 luni a primit unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu.

Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni.

Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Înstanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică vor avea de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare.

Totodată, instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.
Mai nouă Mai veche