Buletin de presă, 13 mai 2022 - IPJ Suceava

Țigarete în valoare de 3.344 lei confiscate de polițiști

În ziua de 11.05.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - B.C.F.V., au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile și a comerţului neautorizat, ocazie cu care au fost verificate 5 societăți comerciale și confiscate 3.520 țigarete în valoare de 3.344 lei.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La 12.05.2022, ora 14.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni, un tânăr de 19 ani din comuna Dumbrăveni a suprins și accidentat o localnică, angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 12.05.2022, în jurul orei 18.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 A, în localitatea Zvoriștea, în dreptul unui imobil, un bărbat de 52 de ani din județul Botoșani s-a angajat în depășirea simultană a două autovehicule și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o localnică de 28 de ani, care circula primul în coloană, pe aceeași direcție de deplasare și al cărui conducător auto era angajat în efectuarea virajului stânga spre imobilul anterior menționat.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto de 28 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.05.2022, în jurul orei 11.20, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Secția de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe Calea Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din județul Călărași.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 12.05.2022, ora 14.55, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178 F, în comuna Gălănești, autovehiculul condus de un localnic de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche