Sisteme de detectare a oxigenului, pentru prevenirea incendiilor, donate de Crucea Roșie spitalelor din Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc

În anul 2021, în mai multe spitale din România au avut loc incendii cauzate de nivelul ridicat de oxigen din cadrul secțiilor unde sunt folosite instalații de oxigen, în special în secții de boli infecțioase, pneumologie și terapie intensivă. Din păcate, în urmă unor astfel de incendii au murit oameni și alții au fost grav răniți, iar unele secții din spitale au devenit nefuncționale.

În luna decembrie 2021, reprezentanții Crucii Roșii Suceava au purtat discuții cu managerii spitalelor, pentru a află care este situația instalațiilor de detectare a oxigenului din aceste unități. 

În urma evaluării, Crucea Roșie Suceava a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționare de astfel de echipamente, campanie în cadrul căreia s-au strâns aproximativ 70.000 lei. 

Această suma a fost folosită pentru achiziția de senzori mobili și sisteme complete de detectare a oxigenului (centrală, senzori ficși, panou vizualizare, lampă și sistem alarmare). 

Produsele au fost donate către Spitalele din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. 

De asemenea, au fost donate și un număr de 12.000 măști medicale cu trei pliuri.
Mai nouă Mai veche