Șofer din Suceava amendat la Galați cu 18.000 de lei pentru că transporta lemn fără acte. Polițiștii i-au confiscat reținut certificatul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi anunță că un şofer din judeţul Suceava a fost amendat cu 18.000 de lei, după ce a fost depistat în trafic, pe DJ 251 din judeţul Galaţi, transportând ilegal material lemnos.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au depistat în trafic, pe DJ 251, pe raza localităţii Costache Negri din judeţul Galaţi, o autoutilitară care era condusă de un bărbat în vârstă de 50 ani, din satul Herla, judeţul Suceava, care transporta cantitatea de 8,94 metri cub material lemnos, specia brad, fără a deţine aviz de însoţire a mărfii.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată la suma de 13.410 lei, fiind confiscată şi lăsată în custodie la Cantonul Silvic nr. 1 Pechea.

Conducătorului auto i-au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale: amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice; amendă în valoare de 9.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HG 69/2012, deoarece a efectuat un transport de bunuri contra cost fără a deţine pentru această activitate o copie conformă a licenţei de transport/ certificat de transport în cont propriu; amendă în valoare de 4.000 lei pentru încălcarea prevederilor OG 37/2007 deoarece aparatul tahograf cu care este prevăzută autoutilitara nu are efectuată verificarea periodică, iar conducătorul auto nu avea introdusă în aparat cartela tahografică.

De asemenea, s-a procedat la reţinerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.
Mai nouă Mai veche