Buletin de presă, 31 mai 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 361.688 lei aplicate de polițiști

În perioada 27.05 - 29.05.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 278 testări cu aparatul etilotest și aplicate 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de 62.173 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 9 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 27.05.2021-29.05.2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 518 sancțiuni contravenționale în valoare de 299.515 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 74 permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La 30.05.2022, în jurul orelor 12:20 în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, în timpul unei manevre cu spatele, o localnică de 36 de ani a suprins și accidentat o localnică de 76 de ani, care se deplasa în calitate de pieton.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 76 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 30.05.2022, în jurul orei 13:20, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2E în localitatea Drăgușeni, un bărbat de 46 de ani din județul Iași a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 32 de ani din comuna Drăgușeni, angajat în efectuarea unui viraj la stânga.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 32 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.05.2022, ora 18:00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 31.05.2022, ora 00.45, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stbilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche