Tânăr fără permis și prietenul care i-a împrumutat mașina pentru o plimbare pe drumul Merești - Udești, anchetați penal de polițiști

Joi, 19 mai 2022, la ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotesti și una din cadrul Secție de Poliție Rurală Preutești, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe un drum comunal din Udești, județul Suceava, au identificat în trafic un autoturism Volkswagen Passat care circula pe direcția Udești-Merești. 

La volan a fost identificat Cornel M., de 23 de ani, din comuna Tudora, județul Botoșani. Acesta a declarat că nu are asupra sa niciun document de identitate și nici ale autoturismului. Totodată acesta a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a-l conduce pe drumul comunal, din pădurea Udești până în centrul comunei și înapoi, de către Samoel D., de 28 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, iar in urma verificarii acestuia în baza de date s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de Cornel M. pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere” și față de Samoel D. pentru săvârşirea infracţiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.
Mai nouă Mai veche