Un bărbat a ars de viu în apartament și a fost găsit abia a doua zi, la Câmpulung Moldovenesc. Detalii cutremurătoare despre acest caz nemaiîntâlnit

Miercuri, 18 mai 2022, la ora 10.57, Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 de către Steluța M., din localitate, despre faptul că a găsit o persoană carbonizată într-un apartament situat strada Trandafirilor.

Anchetatorii au stabilit că este vorba despre Ion  B., de 57 ani, care locuia împreună cu mama sa Valeria P., acesta din urmă având un apartament în proprietate pe strada Trandafirilor, iar locuința era în renovare de mai mult timp, urmând ca bărbatul să se mute acolo.

Începând cu 12 mai, bărbatul s-a mutat în apartamentul respectiv, unde și-a creat cele necesare să poată locui singur, desfășurând în sufragerie și activități de reparații electronice.

Marți, 17 mai, la ora 17.00, bărbatul a fost apelat telefonic de mama lui și nu a răspuns. Ulterior, bărbatul a vorbit telefonic cu un prieten, Adrian B., pe la ora 21.00, și i-spus acestuia că a fost ieșit în oraș la o bere.

Miercuri dimineață, în jurul orei 10.50, prietenul Adrian B., care deținea o cheie de acces la imobil, unde și lucra ocazional pentru amenajări, a deschis ușa cu cheia, iar în interior a constatat că bărbatul este carbonizat în apartament, producându-se un incendiu, totul fiind înnegrit de fum, iar geamurile termopan crăpate.

La fața locului a sosit un echipaj ambulanțier care a constatat decesul bărbatului, prin examinarea corpului persoanei nefiind identificate leziuni specifice de agresiune fizică.

Familia a declarat că bărbatul obișnuia să consume alcool, suferea de diabet, iar în trecut a avut un infarct miocardic acut. 

În urma incendiului declanșat în imobil, au ars mai multe bunuri, fără a se cunoaște valoarea lor, a fost afectat imobilul în ansamblu din cauza fumului propagat, însă nu au fost puse în pericol alte persoane sau bunuri din cadrul blocului de locuințe.

Cauza incendiului indicată de către echipajul de pompieri a fost sursă foc deschis, posibil brichetă sau chibrituri, bărbatul obișnuind să fumeze în locuință în mod regulat.

Trupul victimei a fost depus la morga Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, fiind dispusă procedural autopsia cadavrului.

În cauză nu au fost ridicate suspiciuni privind săvărșirea vreunei fapte prevăzute de legea penală asupra vieții și integrității corporale asupra numitului Băieșu Ion.
Mai nouă Mai veche