Beat și fără permis, la plimbare cu mopedul prin Cajvana. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Duminică, 5 iunie 2022, în jurul orei 02:20, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Milișăuți și Poliției orașului Cajvana în timp ce acționau pe raza orașului Cajvana, județul Suceava, au oprit pentru control mopedul Malaguti care se deplasa pe DJ 178D, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului Cajvana spre satul Soloneț.

Mopedul era condus de Vasile D., de 37 de ani, din Cajvana. 

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a i se recolta probe biologice.

Bărbatul a declarat organelor de poliție că a deținut anterior permis de conducere categoria B eliberat de autoritățile din Italia, însă de aproximativ șapte ani documentul a fost reținut de către autoritățile italiene din cauza conducerii unui vehicul sub influența alcoolului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmită o adresă către Primăria orașului Cajvana pentru a li se comunica dacă moedul figurează ca fiind înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche