Buletin de presă, 1 iunie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiștii din Mălini și Vama


La data de 31.05.2022, la nivelul Sectiei 7 Politie Rurală Malini a fost organizată o acțiune pe linie de silvicultură, ocazie cu care s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 lei la Legea nr. 171/2010 și 2 sancțiuni la OUG 195/2002 în valoare de 1305 lei, fiind confiscată cantitatea de 6,436 mc material lemnos, din care 3,96 mc cherestea rășinoase de diferite dimensiuni și 2,479 mc lemn foc fag.


Un bărbat care conducea o autoutilitară a fost depistat pe raza com. Slatina, jud. Suceava, în timp ce transporta cantitatea de 3,96 mc cherestea rășinoase, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 3000 lei, conform art. 19/2/a din Legea 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată.


Un alt bărbat a fost depistat pe raza com. Mălini, jud. Suceava, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,479 mc lemn foc fag, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 3000 lei, conform art. 19/2/a din Legea 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată. De asemenea, conducătorul auto nu avea documentele prevăzute de lege asupra sa și nu a transcris dreptul de proprietare al autoutilitarei în termen de 90 de zile de la dobândirea acesteia, fiind sancționat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


La 31.05.2022, orele 04:30, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Moldoviţa, jud. Suceava, care transporta material lemnos, mai precis cherestea răşinoase, pe ruta Moldoviţa-Vama.
Cu ocazia controlului documentelor şi a materialului lemnos prezent faptic în autoutilitară, s-au constatat neconcordanţe între materialul lemnos prevăzut în avizul de însoţire aferent, emis la aceeaşi dată, ora 04:04 şi materialul lemnos existent, în fapt, în autoutilitară, fapt pentru care s-a procedat la conducerea autoutilitarei la Depozitului Dragoşa, în vederea cubării şi inventarierii materialului lemnos de către şeful de depozit, ocazie cu care, în urma cubării, s-a constatat faptul că autoutilitara deţinea un volum total de 9,54 metri cubi cherestea răşinoase, iar dintre aceştia, în documentaţia aferentă transportului, fuseseră incluşi doar 5,22 metri cubi, motiv pentru care, date fiind neconcordanţele constatate, s-a procedat la confiscarea restului de 4, 32 metri cubi cherestea răşinoase, în valoare de 3758,40 lei.
Concomitent, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a transportatorului, persoană persoană juridică, care a efectuat transportul materialului lemnos, în temeiul art. 19, alin.1, lit.b) din Legea 171/2010M, cu amendă în valoare de 5000 lei.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 31.05.2022, orele 18.54, polițiștii SPR 7 Mălini au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că conducătorul unei autoutilitare conduce haotic dinspre Rădășeni spre Cornu Luncii pe DN2E.
În urma verificărilor efectuate de către patrula de poliție din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini autovehiculul a fost identificat în parcarea unui restaurant de pe raza satului Sasca Nouă. Com. Cornu Luncii, jud. Suceava.
La volanul autoutilitarei a fost identificat conducătorul auto din sat Mironu, com. Valea Moldovei, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală față de numitul Ianoș Ionel pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Cornu Luncii.


La data de 31.05.2022, în jurul orei 23:20, polițiștii Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control trafic pe str. Calea Transilvaniei, în mun. C-lung Moldovenesc, au oprit pentru control autoturismul care circula pe str. Calea Transilvaniei la volanul autoturismului fiind identificat un bărbat de 27 ani, cu domiciliul în localitatea Poiana Ștampei, jud. Suceava. Acesta a prezentat pentru control actele autoturismului, cartea de identitate și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, eliberată fără drept de circulație, întrucât acest drept i-a fost suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 31.05.2022, ora 13.40, un bărbat de 57 ani, domiciliat în com. Răucești, jud. Neamț, în timp ce conducea autoturismul pe str. Sucevei din mun. Fălticeni, pe relația Suceava-Fălticeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a trecut peste scuarul care separă sensurile de circulație și s-a oprit în glisiera metalică a sensului de mers Suceava-Fălticeni, autoaccidentându-se.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche