Buletin de presă, 20 iunie 2022 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 7.900 de lei confiscate de polițiști

La data de 19.06.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat într-o piață agroalimentară de pe raza județului Suceava, ocazie cu care au constatat faptul că un bărbat de 38 de ani din municipiul Fălticeni oferea spre comercializare obiecte vestimentare inscripţionate cu mărci cunoscute fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, bunurile în valoare de 5.100 de lei fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au identificat o femeie de 46 de ani din județul Botoșani care oferea spre comercializare obiecte vestimentare inscripţionate cu mărci cunoscute fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, bunurile în valoare de 2.800 de lei fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 19.06.2022, ora 10.45, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Cornu Luncii, un bărbat de 51 de ani din județul Tulcea a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de un cap de pod, după care s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 19.06.2022, ora 14.20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, la intersecţia str. Mitropoliei cu str. Ion Vodă Viteazul din localitate, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultaul fiind negativ în cazul unuia dintre ei și de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul celuilat, un bărbat de 57 de ani din comuna Udești, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 20.06.2022, în jurul orei 02.05, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din comuna Straja.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche