Buletin de presă, 26 iunie 2022 - IPJ Suceava

17 pemise de conducere reținute de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava în cadrul unei razii pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe psihoactive

În noaptea de 25/26.06.2022 la nivelul Poliție Municipiului Suceava s-a desfășurat o razie cu efective sporite în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea participanților la traficul rutier a unui sentiment de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier.
În cadrul raziei au fost testați cu aparatele etilotest su drugtest 125 de conducători auto. De asemenea, au fost verificate 283 de autovehicule.
Au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale în valoare de 71.390 lei.
Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
În cadrul raziei au fost constatate în flagrant 6 infracțiuni, toate la regimul rutier. De asemenea, tot pentru infracțiuni la regimul rutier, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui conducător auto care a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.


Exemple:

La data de 25.06.2022, ora 18.25, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Suceava - Biroul Rutier, pe str. Sofia Vicoveanca au observat un autoturism și o motocicletă, ambele vehicule aflându-se la marginea sensului de mers Cumpărăura – Suceava, prezentând avarii.
S-a stabilit că un bărbat domiciliat în mun. Rădăuți, a condus autoturismului și a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un tânăr de 26 ani din comuna Bosanci, care conducea motocicleta neînmatriculată și cu număr fals și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. (2) din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. (1) din Codul
Prin ordonanţa din data de 26.12.2021 s-a dispus reţinerea motociclistului de 26 ani ani, din com. Bosanci, jud. Suceava, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. (2) C.pen. și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) C.pen., ambele cu aplicare art. 38 alin. (2) C.pen. și cu aplicarea art. 41 alin. (1) C.pen., pe o durată de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


La data de 25.06.2022, ora 20.20, având în vedere planul de razie de la nivelul Poliției Municipiului Suceava, polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești și din cadrul SPR 9 Șcheia, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism la volanul autoturismului a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat din sat/comuna Dumbrăveni, județul Suceava, care a prezentat documentele mașinii și cartea de identitate, însă fără a avea asupra sa permisul de conducere.
Întrucât conducătorul auto nu avea permisul de conducere asupra sa, s-a procedat la verificarea bazelor de date și s-a stabilit faptul că șoferul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal.


La data de 26.06.2022, orele 01.30, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia și SPR 8 Adîncata, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul raziei organizate au identificat în trafic un autoturism care se deplasa din direcția Ițcani în direcția Suceava.
După efectuarea semnului regulamentar de oprire și după declinarea calității, la volanul autoturismului anterior menționat a fost identificat un bărbat de 41 ani, domiciliat în Sat Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a încercat testarea cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat testarea.
Șoferului i s-a adus la cunoștință faptul că va fi condus la UPU Suceava în vederea prelevării de mostre biologice, moment în care acesta a devenit agitat, agresiv în limbaj și a opus rezistență fizică.
Având în vedere aceste aspecte, șoferul a fost imobilizat și încătușat, fiind ulterior condus la UPU Suceava, acolo unde a refuzat prelevarea de mostre biologice, în prezența doctorului de gardă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” faptă prev. şi ped. de art. 337 din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 25.06.2022, ora 20:45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind programați în serviciul de patrulare, au efectuat semnale regulamentare de oprire autoturismului care circula pe DC Putna, de pe raza comunei Putna, județul Suceava, conducătorul autoturismului conformându-se și a oprind pe partea dreaptă a carosabilului.
Lucrătorii de poliţie au identificat la volanul autovehiculului pe un bărbat din com. Putna, jud. Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului, a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, rezultatul testului fiind de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de: ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și pedepsită de art. 336, alin. (1) din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 25.06.2022, în jurul orei 09.10, o femeie, în timp ce conducea autoturismul pe str. Școlii din satul Brăiești având direcția spre satul Măzănăești, a intrat în coliziune la trecerea la nivel cu calea ferata cu de trenul personal Suceava - Cîmpulung Moldovenesc, calea ferată fiind semnalizată acustic și luminos.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei auto din sat Brăiești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava.
Mecanicul trenul personal a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Mai nouă Mai veche