Buletin de presă, 28 iunie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 247.985 de lei aplicate de polițiști

În perioada 25.06-26.06.2022, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, cât şi constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave, ocazie cu care au fost aplicate 253 de sancțiuni contravenționale în valoare de 174.465 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 42 permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.


În perioada 24-26.06.2022, polițiști din cadrul Serviciului Rutier şi de la formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testați alcoolscopic 551 de conducători auto.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 20 de permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare și au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier.
De asemenea polițiștii au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale în valoare de 73.520 de lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 27.06.2022, ora 18.32, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Vama a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Vama, un bărbat de 56 de ani din comuna Ipotești a provocat un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat bărbatului de 56 de ani să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 56 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 56 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 27.06.2022, în jurul orei 21.20, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Putna, autoturismul condus de un localnic de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 20 de ani nu posedă permis de conducere.
Totodată, în autoturism, ca și pasager se afla și proprietarul acestuia, un bărbat de 20 de ani din orașul Vicovu de Sus, care a declarat faptul că i-a încredințat autoturismul bărbatului din comuna Putna spre a fi condus pe drumurile publice, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere’’, ce va fi soluționat procedural.


La 28.06.2022, ora 00.20, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere.
De asemenea în autoturism, ca și pasager se afla și proprietarul acestuia, un bărbat care a declarat faptul că, i-a încredințat autoturismul tânărului de 18 ani spre a-l conduce pe drumurile publice, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere’’, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche