Buletin de presă, 3 iunie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 13.340 lei aplicate de polițiști

În data de 02.06.2022, în intervalul orar 14.00 – 21.00, pe raza municipiului Rădăuți, a orașului Vicovu de Sus și a comunelor arondate subunităților de poliție, a fost organizată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier precum și a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la care au participat poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și ai Poliției Orașului Vicovu de Sus, ocazie cu care au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.340 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere, au retras 2 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.06.2022, ora 14.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din localitatea Moldova Sulița, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 02.06.2022, ora 17.40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Șerbăuți, mopedul condus de un localnic de 38 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 38 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche