Cutremur în USR Suceava! Acuzat de blat cu PNL, președintele George Mîndruță a rămas fără sprijinul filialelor locale Suceava și Fălticeni

Adunarea generală a membrilor filialei locale Suceava, reunită duminică, în ședința ordinară anuală, a aprobat o serie de hotărâri care au stârnit discuții aprinse în cadrul partidului. Ședința a devenit o arenă de înfruntare între cele două facțiuni din partid, conduse de deputatul Radu Ciornei și senatorul George Mîndruță. 

După epuizarea ordinii de zi, cei din aripa Ciornei i-au acuzat pe cei din aripa Mîndruță că nu se comportă ca reprezentanții unui partid de opoziție, ba chiar ar cam prea apropiați de PNL. Astfel că au fost adoptate mai multe hotărâri prin care s-a decis dizolvarea biroului filialei locale, retragerea sprijinului politic pentru Teodora Munteanu și delimitarea publică față de președintele filialei județene George Mîndruță. 

Comunicatul transmis de Gianina Ursu, președintele filialei locale USR Suceava:

„Duminică, 12 iunie, membrii USR Municipiul Suceava s-au întrunit pentru Adunarea Generală anuală. Conform statutului USR, Adunarea Generală este organul de conducere al filialei locale şi se întruneşte ordinar la cel puțin odată la 1 an. Adunarea Generală de ieri a avut pe ordinea zi raportul de 1 an de activitate al președintei Gianina Ursu și strategia politică locală. Ordinea de zi suplimentară cerută de membrii prezenți la eveniment a inclus dizolvarea Biroului Local, retragerea sprijinului politic pentru Teodora Munteanu și delimitarea publică față de președintele județean Gheorghiță Mîndruță. Voturile membrilor prezenți în Adunarea Generală arată că Filiala Municipală USR Suceava se poziționează în opoziție politică locală față de PSD și PNL, că filiala va avea un nou birou local, că Teodora Munteanu nu are sprijinul membrilor filialei și că ne delimităm public de Gheorghiță Mîndruță.

Pentru că ultima propunere îmi aparține, susținută în unanimitate de cei prezenți, în calitate de președintă a Filialei Municipale, doresc să menționez că motivele pentru care ne delimităm public și nu îl susținem pe președintele filialei județene sunt următoarele:

  1. Gheorghiță Mîndruță nu se poziționează ca lider al opoziției la PNL și PSD, opoziție pe care USR și-a asumat-o la nivel național. Din această perspectivă, Mîndruță nu reprezintă USR în plan local.
  2. Lipsa de viziune pentru dezvoltarea filialei județene, lipsa cronică de realizări concrete în filială, lipsa de susținere și marginalizare a liderilor locali duc la o slăbire a puterii USR la nivel județean.
  3. Transparența, spiritul de echipă, atenția la nevoile comunității, asumarea politică, responsabilitatea funcției deținute, integritatea și corectitudinea sunt câteva din valorile care ne definesc ca partid de opoziție. Din păcate, acestea nu se regăsesc nici în activitatea și nici în atitudinea președintelui județean USR.
Din aceste motive și din altele deocamdată nemenționate, Filiala Municipală Suceava se delimitează public de președintele județean Gheorghiță Mîndruță. Nu îl susținem și nu ne reprezintă. Drept pentru care îi cerem demisia din funcția de președinte USR Suceava.

Demersului de delimitare publică și de cerere a demisiei lui Mîndruță i se alătură și Filiala Locală Fălticeni, filiala din care provine președintele județean”.
Mai nouă Mai veche