FOTO Bărbat din Vatra Dornei operat de urgență după ce a înghițit trei piuneze, un cui, două agrafe, o brățară, o balama, o monedă și un termometru cu mercur

Un bărbat din Vatra Dornei care a înghițit mai multe obiecte metalice ascuțite a fost salvat de medicii Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. 

Săptămâna trecută, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava, formată din medicii gastroenterologi dr. Rami Ababneh, dr. Sidonia Bucatariu, dr. Andreea Golea și asistenta Mirela Olariu, s-a confruntat cu un caz mai puțin obișnuit. Un barbat de aproximativ 55 de ani, cu tulburari psihice, a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive (perforatie intestinala, ocluzie intestinala) și trebuiau scoase, prin endoscopie digestiva superioara, cat mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomacul și prima parte a intestinului subțire al pacientului. 

Nu este primul caz de acest fel întâlnit de medicii suceveni, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte: trei piuneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucațică de metal, partea unui termometru de cameră care conținea mercur, din fericire intactă. 

Intervenția a durat aproximativ trei ore, cu analgo-sedare efectuata de o echipa din UPU formată din dr. Dan Teodorovici și asistenta Delia Hancer. 

Dupa monitorizare ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din aceasta localitate.

În prezent, Spitalul Județean Suceava se află în plină procedură de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuand astfel seria de achiziții care vizeaza modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru ca pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.
Mai nouă Mai veche