Informații greșite într-un mesaj de avertizare RoAlert transmis populației de ISU Suceava

Municipiul Suceava și mai multe localități limitrofe s-au aflat sub avertizare Cod Portocaliu de vijelii și grindină, joi seară, în intervalul orar 19:00 - 20:00, conform unei avertizări de tip nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat erau prognozate vijelii puternice (cu rafale de 75...90 km/h), averse torențiale care vor depăși 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. Au fost vizate localitățile Suceava, Salcea, Șcheia, Todirești, Dărmănești, Grănicești, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a transmis un mesaj de avertizare RoAlert pe telefoanele mobile ale populației din localitățile vizate de atenționarea meteorologică. Mesajul de avertizare era formulat în limbile română și engleză. 

În prima parte a mesajului, cea în limba română, informațiile erau cele din avertizarea nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie. 

În schimb, în partea a doua a mesajului, formulată în limba engleză, informațiile erau diferite. Astfel intervalul orar menționat în mesajul în limba engleză era 15:45-16:20. De asemenea, mesajul era semnat „ISU SJ”, prescurtare aferentă județului Sălaj.
Mai nouă Mai veche