Lemn de foc transportat fără acte confiscat de polițiștii din Fălticeni

Miercuri, 1 iunie 2022, la ora 08:20, o patrulă de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a identificat și oprit din trafic pentru control autoutilitara Volkswagen care transporta material lemnos, ocazie. 

La volan a fost identificat Gabriel H. căruia i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a transportului. Față de acestă solicitare, conducătorul auto a precizat faptul că nu are documente. Prin aplicația Sumal.control polițiștii au verificat legalitatea transportului, stabilindu-se faptul că acesta este fără proveniență legală.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 1,48 metri cubi lemn de foc speciile fag și paltin.

A fost dispusă sancționarea contravențională a șoferului cu avertisment. Complementar, a fost confiscată fizic cantitatea de 1,48 metri cubi lemn de foc speciile fag și paltin în valoare de 256,04 lei Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către Ocolul Silvic Fălticeni.
Mai nouă Mai veche