Noi investiții în fabrica de la Vatra Dornei anunțat de grupul Maspex, care produce Tymbark şi Bucovina

România reprezintă a doua piaţă ca mărime pentru grupul Maspex, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al investiţiilor efectuate, cât şi al puterii de cumpărare, acesta fiind prezent în mai multe ţări din Europa.

Maspex România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, dar şi de pe cea a pastelor făinoase, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 805,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 18% faţă de anul precedent, arată calculele ZF făcute pe baza datelor transmise de companie. 

Pentru acest an, compania şi-a bugetat o creştere a rulajelor cu 14%, astfel că cifra de afaceri a companiei ar putea ajunge la aproximativ 920 de milioane de lei în 2022.

„Cele mai mari dificultăţi ale acestui an sunt direct legate de contextul economic şi social, care a adus instabilitate prin creşterea preţurilor la combustibil, gaz, energie electrică, prin dificultăţi în aprovizionare şi în menţinerea relaţiei cu furnizorii externi. Pro­vocările începutului de an şi ale perioadei următoare rămân adap­tarea rapidă la situaţia actuală, concentrarea atenţiei pe nevoile con­sumatorilor şi menţinerea standardelor de calitate“, au transmis reprezentanţii Maspex.

„Avem planificate noi investiţii în fabrica din Vălenii de Munte, cât şi în cea din Vatra Dornei“, a informat Maspex.
Mai nouă Mai veche