Un român din Cernăuți a murit în războiul din Ucraina. „Este o pierdere ireparabilă pentru familie și cei care l-au cunoscut”

Denis Moraraș, militar ucrainean de origine română, a murit în luptele cu armata rusă. Bărbatul în vârstă de 33 de ani era originar din suburbia Roșa Stânca a orașului Cernăuți, informează bucpress.eu.

Decesul celui care a fost Denis Moraraș a fost anunțat, miercuri, de conducerea Liceului Nr. 6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, instituție de învățământ pe care acesta o absolvise.

„A plecat în eternitate la vârsta de 33 ani… În luptele împotriva agresorului rus și-a dat viața românul din Cernăuți (suburbia Roșa Stânca), fostul absolvent al instituției noastre de învățământ Denis Moraraș. Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude și toți acei ce l-au cunoscut”, a transmis liceul, într-un comunicat publicat pe Facebook.

Militarul ucrainean de origine română va fi înmormântat, vineri, la orele 12.00, pe Aleea Gloriei din Cimitirul Central al orașului Cernăuți (Hodilău).

Cu o săptămână în urmă, alți doi militari ucraineni de origine română au murit pe front, în luptele din estul Ucrainei cu ocupanții ruși.

Este vorba despre Dumitru Cojocaru din satul Molnița, comuna Herța și Andrei Rusu din satul Dranița, comuna Mămăliga. Despre decesul militarilor au comunicat cele două primării pe paginile oficiale de Facebook.

„Veșnică amintire și glorie eroului! Veste tristă s-a abătut asupra comunităţii din comuna Mămăliga. Apărând țara de ocupanții ruși, a murit Andrei Rusu, originar din Dranița. Exprimăm sincerele condoleanțe familiei și prietenilor pentru pierderea ireparabilă. Odihnă veșnică în împărăția cerurilor”, au scris autoritățile din Mămăliga.

„O veste îngrozitoare a îndoliat ieri comunitatea noastră. Apărând Ucraina, a murit în timpul acțiunilor militare, al bombardamentului de artilerie lansat de inamic în regiunea Lugansk, campatriotul nostru, soldatul Dumitru Cojocaru din satul Molnița. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Dumitru”, se arată pe pagina comunei Herța.
Mai nouă Mai veche