Buletin de presă, 10 iunie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 09.06.2022 ora 07.15 Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe strada Calea Unirii din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 29 de ani din comuna Mălini a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus de un bărbat.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 29 de ani și negativ în cazul celulalt bărbat.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 09.06.2022, un echipaj rutier din cadrul IPJ Suceava a oprit pentru control pe raza localității Frumosu autoturismul condus de un localnic de 33 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


În data de 10.06.2022, orele 03.52, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche