Un roman nu isi va gasi linistea intr-un mormant englezesc niciodata

 


Pentru romani nimic nu este mai pretios ca tara, mama si familia lor. De asemenea, romanii au grija ca de ochii din cap de mormintele celor dragi. Cum se desprimavareaza ei lucreaza in cimitire asa cum lucreaza in propriile gradini. Frunzele moarte de pe mormant sunt greblate, pamantul sapat si pregatit pentru flori, crucile sterse de praf, iar cele din lemn, pe jumatate putrezite inlocuite cu monumente funerare de granit.

Vizita la cimitir este pentru roman o datorie cum este vizita la bunici sau la parinti. El stie ca acolo, sub pamant, cineva tresara si se bucura cand vede ca nu este uitat si parasit.

Inaintea sarbatorilor pascale, cimitirele sunt din nou pline de viata. Oamenii vin cu panselute, cu zambile, cu crini si garoafe sa infumuseteze mormantul, aprind lumanari si plang cu foc. Dupa ce se linistesc incep dialoguri in soapta, spunandu-i celui plecat ce s-a mai intamplat nou acasa si prin sat.

In amintirea mortilor, romanii impart colaci cu coliva cu multa nuca si zahar vanilat, pasat pe foi de vita si multe alte bunatati.

Lista motivelor pentru care un roman nu isi va putea niciodata gasi linistea intr-un mormant englezesc este lunga.

Nicaieri nu este ca acasa si in timpul vietii, dar si dupa moarte. Romanii care au murit departe de tara, neavand pe nimeni drag aproape in ceasul mortii au dreptul la repatriere Anglia oricat de mare ar fi efortul financiar al apartinatorilor. Daca exista o polita de asigurare de viata, tot ce are de facut apartinatorul este sa sune la firma prezentata mai sus, indiferent de ora si sa solicite servicii de repatriere decedati Anglia. Asigurarea de viata va acoperi garantat toate cheltuielile.

Dar si in cazul in care asigurarea de viata nu exista, ce fel de om ar fi apartinatorul sa isi abandoneze mortii la mii de kilometri de tara?

Banii se fac si ei nu inseamna totul, cand este vorba de o ultima favoare facuta unei persoane dragi.

Firmele de pompe funebre specializate in repatrieri au inteles sistemul de gandire al romanilor si stiu cat de mult tin acestia la mortii lor dragi. Tocmai de aceea, au decis sa le vina in ajutor si sa preia ei toate sarcinile dificile ale repatrierii.

Repatriere-decedati inseamna: program non-stop atat in tara, cat si in strainatate, in tarile in care firma are reprezentanti. La orice ora din zi si din noapte ar suna un apartinator sa solicite o oferta de pret, i se va raspunde cu intelegere si multa rabdare.

Colaborarea cu firma respectiva debuteaza cu consultanta gratuita. I se explica apartinatorului cu lux de amanunte de ce decedatul se aduce in tara in cele doua sicrie si mai ales motivele pentru care capacul de la fiecare sicriu se sigileaza.

In mod normal, un sicriu de zinc si unul din lemn de esenta tare, avand un format special, conform normelor europene costa mult, dar in cazul unei repatrieri, setul respectiv intra in pretul total al repatrierii, tarif stabilit cu onestitate.

Nu se poate tranzita atat de multe tari, granite, sate si orase cu un trup lipsit de viata, daca el nu este complet izolat de lume. Cele doua-trei zile de mers neintrerupt ar avea un aspect dezastruos asupra defuctului, cu toate ca injectia de conservare are efect pe termen indelungat, iar masina este dotata cu frig.

In cazul repatrierii decedatul trebuie sa reziste cel putin 5 zile: doua pe drum si alte 3 zile la capela.

Familia va primi un sicriu complet sigilat: cel de zinc sigilat cu foc, iar cel din lemn va fi prins in 24 de suruburi, in cele 24 de fante ale sale.

Familia din tara trebuie sa stie cat de mult alearga specialistii firmei sa completeze dosarul de repatriere, sa pregateasca atent corpul lipsit de viata.

Transportul funerar este si el costisitor, daca se are in vedere:

-pretul mare al carburantilor si consumul mare de carburanti pe distanta Anglia-Romania;

-uzura masinii;

-salariile soferilor;

-costul autorizatiei si al asigurarilor din fiecare an.

Serviciile firmei Repatriere-decedati sunt complexe si raspund tuturor dorintelor si credintelor apartinatorilor. Din fericire pentru cei care nu au putut sa isi aduca in tara decedatii pentru o inmormantare decenta li se da acum posibilitatea sa corecteze greseala. Exista servicii de deshumare si transport ramasite umane in tara, dar se pot organiza si incinerari in Anglia, iar familia primeste urna cu cenusa.

Firma reprezinta familia si in cazul decesului cauzat de accidente pentru obtinerea unor despagubiri materiale.

Repatrierile se fac gratuit in doua cazuri, iar apartinatorii trebuie sa fie informati: pe baza asigurarii de viata valabile si in cazul unor accidente. Informatiile sunt oferite pe site-ul firmei de pompe funebre, dar si telefonic in cadrul consultantei.

Un apartinator trebuie sa fie informat cu privire la etapele ce preced repatrierea, la obiectele necesare si mai ales la costuri. De asemenea, salariatii firmei au bunul obicei sa tina la curent familia despre modul in care decurge repatrierea.

Mesajele de multumire adresate de cei care au solicitat servicii de repatriere oglindesc gradul de multumire al apartinatorilor care ar recomanda oricand, fara rezerve cunoscutilor si prietenilor aceasta firma.

La telefon, oferta de pret se comunica pe loc ca familia indurerata sa stie exact care sunt costurile repatrierii.

Nici un roman care pleaca nu isi doreste sa se odihneasca vesnic intr-un mormant englezesc, de aceea apartinatorii ar trebui sa faca tot ce trebuie ca el sa fie adus in mijlocul alor sai. Pamantul romanesc are virtuti magice, stie sa vindece toate ranile din lume…

 

Mai nouă Mai veche