Buletin de presă, 1 iulie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 9.395 de lei aplicate de polițiști

În data de 29/30.06.2022 în intervalul orar 18:00-02:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția 9 Poliție Rurală Șcheia s-a organizat o acțiune în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică și diminuării riscului rutier, ocazie cu care au fost controlate 98 de autovehicule, legitimate 104 de persoane și aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.395 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere, 4 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 29.06.2022, orele 21.00, în timp ce conducea mopedul pe D.C. 37 din localitatea Dărmănești, un localnic de 23 de ani a căzut pe partea carosabilă.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 23 de ani, care la data de 30.06.2022, s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru primirea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere, iar mopedul condus de acesta nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.06.2022, ora 08:15, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi, autoutilitara condusă de un localnic de 39 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 39 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 30.06.2022, la ora 12:52, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 30.06.2022, ora 17:20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Dorna Candrenilor.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.06.2022, orele 21.15, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni din localitate, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medicale, bărbatul de 34 de ani a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.06.2022, ora 22.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza localității Hănțești, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere, iar numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului condus de acesta este expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche