Buletin de presă, 29 iulie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.07.2022, orele 19:28, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 – E 85, pe raza localității Bunești, în timpul unui viraj la stânga, o localnică de 61 de ani a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un bărbat, care se angajase în depășirea autoturismului.
Din accident a rezultat rănirea motociclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul motocicletei nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.07.2022, ora 20:23, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Ciocăneşti, un bărbat a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturism, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 28.07.2022, ora 13:50, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității, motocicleta condusă de un bărbat din comuna Zvoriștea.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Zvoriștea nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto și motocicleta nu este înmatriculată.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din comuna Zvoriștea a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 28.07.2022, ora 15:15, o patrulă din cadrul secției 13 Poiție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un bărbat din comuna Grănicești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului condus de bărbatul din comuna Grănicești este expirat din data de 13.09.2021.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din comuna Grănicești a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 28.07.2022, ora 17:35, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un bărbat din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul din municipiul Suceava are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche