Cărbunii de foc pentru centralele termice - sunt sau nu eficienți?

 


Cu toții căutăm să ne încălzim locuințele cu combustibili la prețuri accesibile, dar randament ridicat. Piața ne oferă o mulțime de alternative în acest sens, iar tot ce ne rămâne de făcut este să o selectăm pe cea care ni se potrivește cel mai bine. Să fie potriviți pentru locuința ta cărbunii de foc?

Cărbunii de foc au luat cu asalt piața din România. Vin cu o serie impresionantă de avantaje la pachet despre care tu trebuie să afli. Să cumperi sau să nu cumperi cărbuni de foc pentru iarna care vine? La această întrebare ți se va răspunde astăzi.

Ce sunt cărbunii de foc?

Cărbunii de foc sunt reziduuri cu un conținut scăzut de sulf, încadrați în normele de vigoare privind poluarea. Cărbunii sunt atât un combustibil solid casnic, cât și unul industrial. Aceștia pot atinge o putere calorică în medie de 8500 kcal/kg,

Recomandat este să folosești carbuni de foc pentru centrale termice pe combustibil solid. Aceștia sunt un excelent înlocuitor pentru lemne și peleți. Bineînțeles, îi poți folosi și împreună, cărbunii fiind foarte buni la menținerea unei arderi constante.

Avantajele cărbunilor de foc

Un cărbune de foc, în funcție bineînțeles de dimensiunile pe care le prezintă, poate să ardă până la 12 ore încontinuu. Acesta este unul dintre cele mai de interes avantaje ale cărbunilor de foc. Folosiți pe timp de noapte, vor menține o temperatura constantă în locuința ta.

Cantitatea de cenușă pe care o obții de e urma arderii nu este foarte însemnată, iar, în funcție de producător și tipul producerii, poate fi folosită ca îngrășământ pentru plante.

Un alt mare avantaj al cărbunilor de foc este faptul că sunt extrem de ușor de manipulat, dar și extrem de ușor de depozitat. Nu lasă mizerie, având în vedere că de oriunde i-ai achiziționa vin ambalați în pungi speciale.

Cauți o alternativă și mai ecologică de încălzire pentru locuința ta? Alege peleții din rumeguș de rășinoase!

Dacă cărbunii de foc nu te-au impresionat cu avantajele sau cu prețul lor, să știi că mai există o alternativă dintr-o gamă aproximativ asemănătoare. Este vorba despre peleții din rumeguș de rășinoase.

Aceștia sunt obținuți prin uscarea și presarea rumegușului cu ajutorul unor aparate cu tehnologii speciale ce le garantează calitatea superioară. De asemenea, umiditatea lor este foarte mică, în medie vorbim de 8%, ceea ce înseamnă că ard extrem de bine și emană o cantitate optimă de căldură.

Despre acești peleti din rumegus de rasinoase trebuie să mai știi că sunt extrem de prietenoși cu mediul - nu emană o cantitate mare de fum și nici una de cenușă. Așadar, nu vei avea bătăi de cap la capitolul curățarea reziduurilor.

Cât despre prețul lor, acesta este accesibil. Depinde mult de ce cantitate de peleți din rumeguș de rășinoase achiziționezi. Cu cât achiziționezi mai mulți paleți, cu atât vei obține cu preț mai bun, iar de multe ori chiar și livrare gratuită.

Mai ai puțin până când iarna îți va bate din nou la ușă, având în vedere cu ce viteză fantastică zboară timpul. Dacă vrei să faci economii la bani, orientează-te către cărbunii pentru foc sau peleții din rumeguș de rășinoase.

 

 

Mai nouă Mai veche