Contrabandă cu pietre semiprețioase în Vama Siret. Șapte pietre de chihlimbar brut confiscate. Un cetățean ucrainean a primit interdicție pe cinci ani în România

Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au descoperit și confiscat şapte bucăţi de pietre semipreţioase susceptibile a fi chihlimbar, ascunse de șoferul unei autoutilitare.

În data de 6 iulie 2022, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România un cetăţean ucrainean, în vârstă de 55 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanei şi bagajelor acesteia. Cu această ocazie, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit asupra cetăţeanului ucrainean, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, șapte bucăţi de pietre de diferite mărimi, de culoare maro, susceptibile a fi din chihlimbar brut.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 7.000 de lei, iar cetăţeanul în cauză a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Totodată, asupra persoanei s-a luat măsura interdicţiei pentru o perioadă de 5 ani.
Mai nouă Mai veche