Cum alegi anvelope 215 60 r17 in functie de sezon

 


Alegerea anvelopelor nu este o sarcină ușoară, de aceea magazinele online care comercializează cauciucuri pun la dispoziția clienților o gamă variată de anvelope de la diferiți producători. Clienții pot selecta anvelope 215 60 r17, la prețuri diversificate, adaptate cerințelor pieței. Există anvelope speciale pentru vară, anvelope pentru sezonul rece și anvelope all season.

Cauciucurile 215 60 17 sunt destinate în principal autoturismelor de cele mai multe ori la schimbarea anvelopelor odată cu intrarea într-un nou sezon este bine să fie verificate și jantele mașini pentru modelul de cauciucuri 215 60 r 17 sunt recomandate jante 17. Un set de anvelope necorespunzătoare pot reduce destul de mult performanțele autovehiculului.

Vara sunt recomandate cauciucuri vară 215 60 R 17 cu proprietăți specifice, adaptate sezonului cald. anvelopele de vară sunt mai rigide, rezistente la temperaturi ridicate, fiabile și aderente la suprafețe variate. Anvelopele de iarnă oferă mai multă flexibilitate sunt practice pentru a străbate drumuri acoperite cu zăpadă gheață polei și au banda de rulare special proiectat în acest sens.

Anvelopele all season sunt destinate utilizării în orice anotimp dar pentru siguranță la volan,  specialiștii recomandă folosirea unor anvelope adaptate fiecărui sezon: vară sau iarnă.

Caracteristici tehnice și dimensiuni ale anvelopei

Atunci când alegi anvelopele de vară  sau de iarnă 215 60 r17,  trebuie să ții cont de dimensiuni. Lățimea anvelopei este 215, înălțimea este 60 iar diametrul radial este R17. În general, anvelopele de calitate sunt stabile, autovehiculul este mai ușor manevrabil iar frânarea este precisă,  pe orice carosabil.

Indicele de viteză și cel de sarcină sunt alte două valori care trebuie cunoscute, atunci când cumperi online anvelope. Valoarea vitezei maxime admise este importantă, de asemenea și nivelul maxim de încărcare pentru a asigura siguranța și stabilitatea autovehiculului.

Anvelope  de vară 215 60 r17

Cauciucurile de vară prezintă grad ridicat de control al frânarii, pe orice carosabil. cele mai practice anvelope sunt caracterizate de elasticitate și flexibilitate.

Anvelopelede varăsunt proiectate pentru a fi utilizate la temperaturi care depășesc7 grade Celsius, de primăvara până toamna.Utilizarea acestorcauciucuri pentru vară contribuie la multă manevrabilitate, stabilitate și aderență. Fiecare model de anvelopă de varăare o compoziție special gândită pentru a oferi stabilitate pe carosabil umed sau uscat.

Acest tip de anvelopede varăsunt prevăzute cu mai puține striațiiși caneluripe bandade rulare, ceea ce înseamnă căsuprafațade contact a anvelopei cu carosabilul este mai generoasă, oferind un plus deaderență superioarăși stabilitate la viraje.

Anvelope  de iarnă 215 60 r17

O anvelopa destinată pentru a fi folosită iarna are un profil lamelar anume realizatpentru a oferio aderență sporită pe toate suprafețele carosabile.

Acest gen de anvelope sunt practice mai ales pe drumuri acoperite cu apă, mâzga sau noroi, cu zăpadă sau gheață. Amestecul de cauciuc din care este fabricată o anvelopă de iarnă nu se solidifică o dată cu scăderea temperaturilor exterioare sub 7 grade Celsius. O astfel de anvelopăva rămâne moale, flexibilă și suplă. Conducerea cu anvelope de iarnă este mult mai simplă atunci când automobilul este dotat cu anvelopele potrivite.

Anvelopele de iarnăau caneluri adânci și striații pe banda de rulare pentru aderență mult mai bună pe suprafețe alunecoase acoperite cu gheață sau zăpadă. Fabricanții anvelopelor de iarnă știu că trebuie să ofere clienților siguranța necesară pe trasee lungi în condiții meteorologice dificile.

Anvelope  all-season 215 60 r17

Anvelopele all seasonpreiau calitățile oferită de anvelopele de vară dar și cele de iarnă. Acest tip de anvelope este avantajos doar atunci când iernile sunt blânde iar verile nu sunt excesiv de secetoase. Avantajul principal al anvelopelor all season este comoditatea deoarece achiziția unui set de 4 anvelope te ajută să le folosești pe tot parcursul anului fără să trebuiască să le schimbi între sezoane. Totuși specialiștii recomandă ca în cazul unor condiții meteorologice dificile să fie utilizate doar anvelope special construite pentru vară sau pentru iarnă.

Costurile unui set de anvelope all-season sunt mai reduse decât costul total pentru două seturi de anvelopede vară și de iarnă.Folosirea anvelopelor all season este ușoară deoarece nu mai trebuie să apelezi la service pentru a face schimbul de anvelope primăvara și toamna.

Anvelopele all season 215 60 r17 precum și setul de jante 17 inch sunt mai avantajoasefaţă de utilizarea a două seturi diferite de anvelope. Este recomandat să utilizezi 4 anvelope de același tip și brand sau măcar 2 pentru fiecare punte.

 

Mai nouă Mai veche