Deși era beat a mutat BMW-ul cu un metru pentru că bloca accesul pe o alee din centrul Fălticenilor, iar polițiștii i-au făcut dosar penal

Duminică, 110 iulie 2022, la ora 17.24, echipajul din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce efectua serviciul de patrulare cu autospeciala din dotare pe strada Republicii, în fața Catedralei Ortodoxe din municipiul Fălticeni, a observat un autoturism BMW care se afla oprit pe carosabil, pe banda de circulație din direcția centru către intersecția cu strada 2 Grăniceri, în zona cu circulație a autovehiculelor destinate transportului de mărfuri, și bloca circulația pe segmentul de drum menționat.

Polițiștii au folosit semnalel sonore și luminoase de la autoturismul din dotare, dar autoturismul BMW a rămas în aceeași poziție. După ce polițist a mers la autoturism pentru a vedea care este situația acestuia, conducătorul auto a efectuat o manevră de deplasare a autoturismului pe o distanță de un metru, pentru a lăsa banda liberă de circulație.

Conducătorul auto al autoturismului BMW a coborât ulterior din autoturism după ce a efectuat manevra de deplasare a autoturismului pe distanța de un metru. Polițiștii au constatat faptul că emana halenă alcoolică, iar la întrebarea dacă a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a recunoscut că a consumat alcool, dar a susținut că ar fi a condus doar un metru autoturismul pe drumul public pentru a se putea circula pe acel segment de drum.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției municipiului Fălticeni, loc unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche