Despre afecțiunile dentare la câini - când este necesar să te prezinți la Nord Vet?

 


Animalele se pot confrunta de-a lungul vieții cu numeroase probleme dentare, precum oamenii. Mulți dintre cei ce au un câine pe post de animal de companie nu examinează periodic dinții și gingiile acestuia pentru a observa la timp problemele dentare.

Astăzi vorbim despre afecțiunile dentare la câini și despre când este indicat să te prezinți la Nord Vet, cabinet veterinar Suceava. În acest fel, vei ști cum să procedezi de acum cu animalul tău de companie. Nu uita că prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul.

Câinele meu și-a pierdut dintîi, este normal?

Da, este normal ca unui câine să îi pice dinții în primele săptămâni de viață. Și câinii au dinți de lapte așa cum au oamenii. Câinii se nasc fără dinți, iar de la vârsta de 3 săptămâni până la vârsta de 5 săptămâni încep să le crească dinții de lapte. Ei au în total 28 de dinți pe care încep să îi piardă pentru a face loc dinților permanenți.

Atunci când câinele ajunge la 6-7 luni, normal el va avea toți dinții permanenți. Dacă vei trece pragul clinicii Nord Vet din Suceava, personalul acesteia îți va oferi și mai multe detalii cu privire la pragul de schimbare al dinților la câini. Atenție! Dacă dinții de lapte nu cad la momentul potrivit, prezintă-te la acest cabinet veterinar din Suceava.

Cum îți dai seama că un câine are dinții slabi?

Unii câini, din motivele pe care le vei citi mai jos, se pot confrunta cu dinți slabi, dantură slăbită. Nu este normal să se întâmple așa ceva, iar dacă întâlnești unele dintre semnele de mai jos, prezintă-te la Nord Vet:

     respirație urât mirositoare;

     punerea periodică a labelor pe bot;

     roșeață sau chiar sângerare de-a lungul liniei gingivale;

     umflarea diferitelor zone ale feței;

     pierderea poftei de mâncare;

     hipersalivație cu urme de sânge;

     dificultate la mestecat;

     umflături sau noduri în gură

     secreție nazală și/sau strănut;

     durere sau sensibilitate în gură.

 

Acestea sunt câteva posibile semne cum că dinții câinelui tău sunt slăbiți. Adresează-te personalului clinicii veterinare Nord Vet pentru un diagnostic exact!

Câinelui meu îi cad dinții, care pot fi cauzele?

Pe lângă pierderea normală a dinților de lapte, unele boli și probleme pot duce la pierderea dinților permanenți. Printre cele mai comune cauze ale pierderii dinților la câinii adulți se numără traumele sau vătămările corporale (accidente, căderi, lupte sau mușcarea unor materiale dure).

O altă cauză destul de comună a căderii dinților la câinii adulți este boală parodontală. Ea reprezintă inflamarea sau infecția țesuturilor din jurul dintelui. Factorii care favorizează apariția acestei boli sunt de obicei genetici, alimentari.

Atenție și la cancerul din osul maxilarului sau gingii care poate deteriora gingia, osul și alte alte elemente responsabile de a ține dinții în poziție fixă.

Pentru mai multe informații, dar și tratament, adresați-vă unui cabinet veterinar specializat, așa cum este Nord Vet din Suceava. Aici există și stomatologie canină, cu medici specializați în acest sens, oricând pregătiți să rezolve problemele necuvântătorului tău. Mai multe detalii despre Nord Vet direct pe site-ul oficial, nordvet.ro.

 

 

 

Mai nouă Mai veche